Рајић: Новости купујем да их унапредим

БЕОГРАД: Смедеревски бизнисмен, власник привредног друштва Медиа 026 које је заинтересовано за куповину компаније Новости Бобан Рајић изјавио је да су се за куповину одлучили због потенцијала те медијске куће да се "после више година пословања са губитком, уз квалитетан бизнис план оно унапреди", саопштило је данас Удружење новинара Србије.
Bilbord_Novosti-8149-AMI
Фото: Dnevnik.rs

На питање УНС да ли ће потписати купопродаји уговор у којем Штампарија Борба тражи за уделе у компанији Новости 300 милиона динара, Рајић је рекао да сматра да је "понуда друштва Медиа 026 веома добра и изнад износа који је предвиђен Унапред припремљеним планом реорганизације (УППР)", имајући у виду да се имовина Новости процењује на "преко милион евра".

О томе да ли се икада бавио медијским пословима, Рајић је за УНС рекао да је Пословни систем Цока породични, основан 1985. године и бави се различитим делатностима угоститељства, трговине, производње и некретнинама, који запошљава више од 600 особа и остварује годишњи профит изнад 40 милиона евра.

Циљ друштва Медиа 026 је да се куповином компаније Новости "у кратком року подигне тираж и направе реформе које би омогућиле дугорочно бољу тржишну позицију и позитиван пословни резултат".

На питање да ли је и где било објављено да Штампарија Борба тражи купца удела у компанији Новости, Рајић је казао да се Штампарија и Новости налазе у УППР, као и да се све "што се чини и ради јесте у складу са важећим Законом о стечају, тако да је управо УППР предвиђено располагање уделима".

Рајић каже да је опредељење менаџмента да Медиа 026 буде ослонац посла у медијском сектору, а не Пословни систем Цока који стоји иза Медие 026, јер у њихови систему "послује више друштва, а свако привредно друштво је засебна целина која у оквиру своје бранше послује најбоље и најефикасније".

EUR/RSD 117.5121
Најновије вести