Промовисани нови полицајци МУП-а Србије

БЕОГРАД: Радост свих 677 полазника Центра за основну полицијску обуку који су од данас део Министарства унутрашњих послова немерљива је јер се свима остварио сан да се, како кажу, баве часним полицијским послом, да буду на услузи грађнима али и држави.
palata_pitomci
Фото: Танјуг (Видео)

Бојана Видаков из 20. класе COPO каже за Танјуг да јој много значи што је дочекала овај велики дан.

"Уз старешине смо много научили ... обука је била сјајна. Одувек сам желела да конкуришсем за обуку и данас ми је част што ћу бити припадник МУП-а тј. што већ јесам, што ћу чувати грађане и бринути о безбедности", рекла је Бојана након свечаности испред Палате Србија на којој је 19. и 20. класа примљена у радни однос.

Фото: Танјуг (Видео)

"Планирам да упишем нешто више и не сумњам да ћу једног дана бити командир", рекла је Бојана једна од 145 девојака које су успешно завршиле обуку.

Шалипур Дамјан из Прибоја каже да је срећан што је остварио дечачки сан да штити грађане и спроводи закон.

Фото: Танјуг (Видео)

"Волим што је јако динамичан посао, што можемо да му се посветимо. Обука је била тешка, практична и теоретска, свих девет месеци, имали смо праксу од месец дана", рекао је Шалипур који је од данас званично део пограничне полиције.

Милица Ђоковић каже да је једина у породици која је изабрала посао полицијаца, који је частан и цењен.

Фото: Танјуг (Видео)

"Жеља ми је била да служим грађанима и држави, жеља ми се остварила, једина сам у кући која се одлучила на тако нешто због чега су укућани били запрепашћени, али сада су ми велика подршка и деле моју радост", рекла је Милица.

Немања Симић, наставља породичну традицију и каже да је пресрећан због успешно завршене напорне обуке савладене уз помоћ старешина.

"Мој отац био је полицајац и деда, тим стопама сам кренуо и завршио обуку, постао сам део полицијске бригаде у којој ћу надам се остати до краја радног века", рекао је Немања за Танјуг.

Фото: Танјуг (Видео)

Милица Ковановић из Новог Пазара, а која је добила посао у граничној полицији, каже да се за посао одлучила јер је посао частан, а полицајци угледни грађани.

"Ту су да штите грађане да буду у уз њих када су неприлици", рекла је Ковановић која такође нем никога ко се до сада радио у МУП-у.

Министар полиције Небојша Стефановић је на свечаности рекао да поносан на нове полазнике који су нова снага за безбедност Србије.

Свечаности су присуствовали и премијерка Србије Ана Брнабић, министри здравља Златибор Лончар, одбране Александар Вулин, пољопривреде Бранислав Недимовић и директор БИА Братислав Гашић.

EUR/RSD 117.5836
Најновије вести