ПРОБА МАЛЕ МАТУРЕ Данас математика у школи

После два и по месеца поново је школским двориштем одзвањала граја ђака, овај пут осмака који су се у школске клупе вратили након два и по месеца ради пробе мале матуре.
matura, dnevnik.rs
Фото: Dnevnik.rs

Осмаци су јуче дошли по тестове из српског језика и комбинованог теста које су решавали од куће, док данас у клупама решавају тест из математике, рекао је директор ОШ “Дринка Павловић” Јоле Булатовић.

- Процедура завршног испита ове године је другачија него претходне године. Деца ће тест из српског језика и комбиновани тест попунити код куће и донети га сутра, када ће у школском амбијенту радити тест из математике - рекао је јуче Булатовић за Тањуг.

Према његовим речима, тест из математике симулација је оног што осмаке очекује на завршном испиту 17, 18. и 19. јуна. Прегледање тестова, према речима директора, неће функционисати као пре, већ ће се одвијати дигитално, а исти начин важиће и за регуларно прегледање мале матуре. Осмаци су јуче долазили у групама у договору са одељенским старешином.

- Налепили су идентификационе налепнице на своје књижице, оверили печатом фотографију у књижици и попунили правилно омотницу око теста за српски и комбиновани тест. На ту омотницу су налепили идентификациону налепницу и добили свој примерак идентификационог обрасца. То је новина и утврђена процедура ове године - објаснио је директор ОШ “Дринка Павловић”.

Данас ће свака школа која има више од три одељења морати у две смене да прими ђаке због епидемиолошке ситуације. Јуче су ђаци долазили у групама од 9 часова с терминима од по сат времена, тако да једно одељење заврши у три термина.

- Ђаци долазе у терминима од 8 до 10, једна половина ђака, а друга половина од 11 до 13, како би радили тест матемтике и у потпуности пробају онако како ће бити на завршном испиту - истакао је Булатовић.

Упуство о начину реализације припремне наставе школе су добиле од Министарства просвете посредством школских управа пре две недеље, и сви су у обавези да направе распоред припремне наставе.

- Важно је истаћи да се и даље форсира онлајн настава и да су колеге у школи с тим видом наставе почеле и раније него што је то предвидео календар. Оно што је званично, то је да припремна настава траје од 3. до 15. јуна и суботом. За ученике који су изразили жељу да виде свог наставника, ми смо то и обезбедили. Ти се ученици могу јавити одељенском старешини, који даље захтева термин од предметног наставника, а након тога школа организује распоред припремне наставе. Ми ове године за тај вид припремне наставе немамо много заинтересованих ђака - казао је директор.

Осмаци који желе да поправе оцене могу то да учине до 5. јуна.

EUR/RSD 117.5885
Најновије вести