Презентација Менторског програма за жене са инвалидитетом у КЦНС

Удружење грађанки FemPlatz и Женска мировна група – Панчево (ЖМИГ) одржаће 14. фебруара, у 13 сати, у Културном центру Новог Сада, презентацију Менторског програма за жене са инвалидитетом у Србији.
Plakat konkursa za mentore Foto: Dnevnik.rs
Фото: Плакат конкурса за менторе Фото: Дневник.рс

Презентација је организована у оквиру програма „Аутономија, глас, учешће особа са инвалидитетом“ уз подршку UN WOMEN, од септембра 2018. до јуна 2019. године.

У име партнерских организација које реализују програм на презентацији ће говорити: Маријана Јовић и Маја Мирков и будуће менторке Милеса Милинковић, Свјетлана Тимотић, Татјана Стојшић Петковић, Бојана Павловић, Милица Кнежевић и Љиљана Стевковић.

Циљ Менторског програма за жене са инвалидитетом у Србији је да подржи жене са инвалидитетом за остваривање права, кроз оснаживање, информисање и вршњачку подршку. Програм треба да обезбеди платформу за јачање гласа, учешћа и аутономије жена са инвалидитетом за одлучивање у свим областима.

Тренутно је у току конкурс за менторине који је отворен 20. фебруара, а намењен је девојкама и женама са инвалидитетом из целе Србије, које су заинтересоване да развијају своје потенцијале и уче из искустава, знања и вештина других жена са инвалидитетом, менторки. Након одабира менторина, менторке ће реализовати индивидуалне састанке са њима, информисати их, оснаживати, преносити своја искуства и на тај начин омогућити менторинама да буду информисане о својим правима.

Удружење грађанки FemPlatz ради у области заштите од дискриминације и остваривања права жена и девојчица из вишеструко маргинализованих група. Женска мировна група – Панчево (ЖМИГ) од 2001. године ради на развијању и афирмисању културе мира и ненасиља, и родне равноправности. 

В. Ц.

EUR/RSD 117.9693
Најновије вести