По "гама ножу" Србија испред Немачке

БЕОГРАД: Троје немачких новинара боравили су пет дана у Србији где су посетили КЦ Србије, КЦ Ниш, Врњачку бању, Бању Ковиљачу, неколико приватних стоматолошких ординација и клиника за пластичну хирургију и упознали се са потенцијалима које наша земља нуди у области здравственог туризма.
klinicki centar srbije, Tanjug
Фото: Tanjug

Изненађени су, кажу, квалитетом услуге, гостопримством домаћина, али и чињеницом да је осигураницима у Србији доступно о трошку здравственог фонда најсавременије лечење "Икс ножем" и "Гама ножем", који служе за уклањање тумора на мозгу, док у Немачкој пацијент мора сам да их плати или бар доплати.

У делегацији је био и Петер Бекер, који истиче да Србија има велики потенцијал у области здравственог туризма и да има шта да понуди немачким пацијентима - стручност лекара, квалитет услуге, гостопримство домаћина. 

Новинари из Немачке изненађени су квалитетом услуга, уређеношћу и понудом српских бања.

"Изненађени смо Бањом Ковиљачом која је добро уређена, имају добре медицинске услуге и сматрамо да својом понудом могу да привуку туристе-пацијенте из Немачке", рекао је Бекер за Танјуг.

Осим Бање Ковиљач, импресионирани су и понудом Врњачке бање која осим добре здравствене услуге има широку понуду и за одмор и разоноду за све старосне доби.

Дамир Радић, из немачке организације WITOS, коју чине експерти из области здравственог туризма, каже да је посета немачких новинара кренула из КЦС из Центра за гама нож и да су после обиласка те здравствене установе били импресионирани да је српским осигураницима доступна услуга једног таквог специјалистичког центра бесплатно, односно о трошку здравственог осигурања, што је, како тврди, у Немачкој незамисливо.

Они ће потенцијале здравственог туризма Србије представити у Немачкој, а затим у земљама немачког говорног подручја.

Напомињу да су предност Србије у односу на земље које имају сличну понуду - висок квалитет услуга и повољне цене.

EUR/RSD 117.5704
Најновије вести