Основци од понедељка у школама, средњошколци комбиновано

БЕОГРАД: Тим за школе донео је одлуку да ученици основних школа у АП Војводина, којима се данас завршава зимски распуст, наставу од понедељка 17. јануара, реализују кроз непосредни рад у школи, саопштило је Министарство просвете, науке и технолошког развоја.
nastava skola, dnevnik.rs
Фото: Dnevnik.rs

Такође, наводи се да ће средњошколци у Војводини од понедељка наставу похађати по комбинованом моделу, те да ће ученици ићи у школу дан за даном, подељени у две групе.

Имајући у виду тренутну епидемиолошку ситуацију, обавезна је употреба заштитних маски за све запослене, ученике и остале све време током боравка у школама.

Министарство истиче да је потребно појачати мере опште и личне хигијене (прање и дезинфекција руку) и нарочито водити рачуна о редовном проветравању свих просторија у којима бораве ученици и запослени у школи.

Тим за школе апелује и очекује од ученика и запослених у школама, као и родитеља ученика, да доследно примењују мере личне заштите од инфекције како у школи, тако и ван установе.

Посебно је важно избегавати масовна окупљања у затвореном и на отвореном простору, нарочито уколико се током окупљања не примењују прописане мере личне заштите, додаје се у саопштењу.

Према подацима Института за јавно здравље "Др Милан Јовановић Батут" у периоду од 1. до 11. јануара број оболеле деце школског узраста од 6 до 18 година био је 2.084 (0.27 одсто).

Учешће деце школског узраста у укупном броју потврђених случајева ковид-19 у истом периоду износио је 2.8 одсто, каже се у саопштењу.

EUR/RSD 117.3739
Најновије вести