Одржан нови протест таксиста у Београду, од понедељка и у Новом Саду

БЕОГРАД: Удружења таксиста наставили су и данас притисак на надлежне органе блокадом централних улица у Београду, а данашњи протест завршен је око 15 часова.
t
Фото: Танјуг/Бојан Стекић

Око 14 часова поново је био блокиран шири центар Београда - од Славије до Савског трга, део око Трга Николе Пашића, Таковска, Кнеза Милоша, део Булевара краља Александра, потез ка Теразијском тунелу...

Како су таксисти најавили, протест ће бити настављен и сутра у истом термину од 13 до 15 часова, а протестне вожње кренуће, као и до сада, са четири локација - Обреновачки пут (Чукарица), Блок 70 (Нови Београд), бивша хала "Пионир" (Палилула) и Кумодрашка улица (Вождовац).

Као и претходна три дана, и данас су таксисти започели протест окупљањем у 12 часова на те четири локације.

Протест неће бити организован током викенда, како су раније најавили, а наставиће се од понедељка, иако је за тада заказана посета турског председника Реџепа Ердогана.

Председник Удружења таксиста Александар Бијелић казао је да ће се видети какав ће режим и сатница протеста у понедељак бити, као и да ли ће се мењати траса протестне вожње.

Најављено је и да ће се протести таксиста од понедељка одржавати и у Нишу и Новом Саду.

Таксисти протестују због, како кажу, селективног спровођења Закона о превозу путника у друмском саобраћају.

Фото: Танјуг/Бојан Стекић

Раније данас министар државне управе и локалне самоуправе Бранко Ружић изјавио је да је Влада Србије отворена за разговор са представницима такси удружења како би се проблем што пре решио и како грађани Београда не би трпели због свакодневних блокада централних улица.

"Председница Владе Ана Брнабић јуче је сасвим јасно рекла да је приоритет, у овом случају, интерес Београђанки и Београђана и да је Влада увек отворена за дијалог. Такође, указали смо и на, рекао бих, неаргументоване критике у вези са законом који регулише регистрацију удружења, имајући у виду да је претходних дана извршена једна теза која не стоји у закону", рекао је Ружић.

Он је подсетио да Министарство државне управе и локалне самоуправе није задужено за регистровање удружења, већ да то од 2011. године ради Агенција за привредне регистре, додајући да Министарство само у другом степену може да врши инспекцијски надзор у делу уписа у Регистар удружења, али не у делу обављања делатности.

EUR/RSD 117.5644
Најновије вести