Од сутра мање скола по комбинованом и онлајн моделу

БЕОГРАД: Комбиновани модел наставе у 7. и 8. разреду основних школа од сутра ће се примењивати у четири локалне самоуправе, а не у девет, као што је био случај од прошлог понедељка.
ucionica
Фото: Tanjug/Pixabay.com/ilustracija

На основу одлуке Тима за праћење и координисање примене превентивних мера у раду школа, непосредна и настава на даљину у петој недељи школске 2021/22 спроводиће се у основним школама у Крагујевцу, Ивањици, Лајковцу и Ваљеву.

Такође, други модел организације образовно-васпитног рада примењиваће се у средњим школама у 18 локалних самоуправа, а од 20. септембра било је укључено 27 општина и градова више.

Комбинована настава изводиће се у Београду, Ваљеву, Врању, Лесковцу, Лајковцу, Лебанама, Прокупљу, Убу, Чачку, Бајиној Башти, Великој Плани, Владичином Хану, Љигу, Крагујевцу, Сјеници, Шапцу, Нишу и Сремска Митровица.

Онлајн настава примењиваће се од сутра у средњим школама у три локалне самоуправе - Ивањици, Новом Пазару и Ужицу, саопштило је раније Министарство просвете.

Од 20. септембра трећи модел наставе примењивао се у средњим школама и у Бајиној Башти, Лебанама, Лајковцу, Љигу, Белој Паланци и Сремској Митровици.

У свим осталим основним и средњим школама у Србији примењује се први модел наставе, то јест непосредна настава у школама.

EUR/RSD 117.3087
Најновије вести