Од данас онлајн настава једино у Ивањици, Н. Пазару и Ужицу

БЕОГРАД: Онлајн настава од данас ће се примењивати у средњим школама у три локалне самоуправе - Ивањици, Новом Пазару и Ужицу.
ucionica
Фото: Tanjug/Pixabay.com/ilustracija

Од прошлог понедељка трећи модел наставе примењивао се у средњим школама и у Бајиној Башти, Лебану, Лајковцу, Љигу, Белој Паланци и Сремској Митровици.

Комбиновани модел наставе у 7. и 8. разреду основних школа од данас се примењује у четири локалне самоуправе - Крагујевцу, Ивањици, Лајковцу и Ваљеву, а од прошлог понедељка такав модел наставе одвијао се у основним школама у девет општина и градова.

На основу одлуке Тима за праћење и координисање примене превентивних мера у раду школа, други модел организације образовно-васпитног рада примењиваће се од данас у средњим школама у 18 локалних самоуправа.

Од 20. септембра било је укључено 27 локалних самоуправа више.

Комбинована настава изводиће се у средњим школама у Београду, Ваљеву, Врању, Лесковцу, Лајковцу, Лебану, Прокупљу, Убу, Чачку, Бајиној Башти, Великој Плани, Владичином Хану, Љигу, Крагујевцу, Сјеници, Шапцу, Нишу и Сремској Митровици.

У свим осталим основним и средњим школама у Србији примењује се први модел наставе, тачније непосредна настава у школама.

Како је Министарство просвете раније саопштило, пре доношења одлуке за сваку локалну самоуправу разматрани су општа епидемиолошка ситуација, као и подаци из надзора о оболевању ученика и наставника.

У школама за ученике са сметњама у развоју и инвалидитетом, предлаже се прелазак на наставу на даљину у трајању од 10 календарских дана, уколико се у одељењу код два ученика потврди инфекција ковида.

EUR/RSD 117.3087
Најновије вести