Од 1. јула возачке дозволе стижу и на кућну адресу

БЕОГРАД: Од 1. јула возачи у Србији ће моћи да возачке дозволе од МУП-а добију преко Пошта Србије на кућну адресу, наводи се у измењеном и допуњеном Правилнику о возачким дозволама који је донет 13. јуна, а данас је објављен у Службеном гласнику Републике Србије.
Vozacke dozvole/Tanjug
Фото: Tanjug

Приликом подношења захтева за издавање возачке дозволе, подносилац ће бирати хоће ли дозволу преузимати у просторијама МУП-а или доставом на адресу пребивалишта.

Трошкове достављања возачке дозволе на куцну адресу сноси подносилац захтева, а достављање обавља Јавно предузеће "Пошта Србије". 

Након преузимања возачке дозволе преко поште, подносилац захтева дужан је да уништи истеклу возачку дозволу, док се после преузимања возачке дозволе у МУП-у стара дозвола поништава и враћа возачу, наводи се у Правилнику. 

Славиша
19.06.2019 • 20:15
Па то у Америци је нормално и постоји одавно,само се питам што и цене и начин полагања возачких испита не узмемо из њиховог система,јер неће бити да је тамо мања демократија него код нас,него је све подређено грађанима,за разлику од нас,где су закони од 2000-те године писани у интересу појединаца и група...
EUR/RSD 117.5878
Најновије вести