Образовне технологије пресудне за развој кадрова

Министар за иновације и технолошки развој Ненад Поповић састао се јуче са студентима Факултета техничких наука и Филозофског факултета Универзитета у Новом Саду, који су победили на међународном такмичењу у иновативној примени технологија у образовању у Пекингу.
Ministar Popović sa studentima UNS, pobednicima takmičenja u inovacijama u Pekingu Foto: Ministarstvo za inovacije i tehnološki razvoj
Фото: Министар Поповић са студентима УНС, победницима такмичења у иновацијама у Пекингу Фото: Министарство за иновације и технолошки развој

Министар је поручио да Србија велику пажњу поклања овом подручју јер су образовне технологије пресудне за развој кадрова за јачање индустрије, пренео је кабинет у саопштењу.

„Инжењерско образовање уз примену најновијих технологија кључни је ресурс који Србија данас има. Управо због тога Влада Србије је у последње три године интензивирала напоре у циљу подизања свести о значају иновација и у другим ресорима”, казао је Поповић.

Министар је рекао да су напори уложени у развој иновационог екосистема почели да враћају уложено и да су победници овог такмичења будући оснивачи стартап компанија.

Поповић је изразио уверење да ће унапређивање знања из различитих струковних области омогућити студентима да кроз реализацију својих иновативних идеја директно утичу на повећање предузетничког духа код младих, како би покретањем сопственог бизниса допринели јачању привредног сектора и друштва у целини.

За победничку идеју на такмичењу „Global Competition in Design for Future Education” проглашен је егзоскелет у комбинацији са виртуалном реалношћу.

Такмичење је организовао Педагошки универзитет у Пекингу уз подршку компаније Нет Драгон, чији је председник изјавио да су иновативност и креативност најјачи српски адути на путу развоја привреде.

 

 

EUR/RSD 117.5581
Најновије вести