Обрадовић: Данас 30.500 грађана добило позив за вакцинацију

Марија Обрадовић изјавила је да је само за данас послато 30.500 позива грађанима широм Србије да дођу на вакцинацију, као и да је велики број оних који долазе без претходне пријаве, али да нико неће бити враћен.
Ministarka za državnu upravu i lokalnu samoupravu Marija Obradović  Foto: Tanjug/video
Фото: Министарка за државну управу и локалну самоуправу Марија Обрадовић  Фото: Танјуг/видео

БЕОГРАД: Министарка за државну управу и локалну самоуправу Марија Обрадовић изјавила је да је само за данас послато 30.500 позива грађанима широм Србије да дођу на вакцинацију, као и да је велики број оних који долазе без претходне пријаве, али да нико неће бити враћен.

Обрадовић је, након што је примила вакцину против коронавируса на пункту на београдском Сајму, рекла да је вакцинација одлично организована у целој дрзави.

Пренела је да има око 200 места на којима се вакцинише, а на свакој локацији још пунктова.

Указала је да се до сада електронским путем и преко контакт центра за вакцинацију пријавило 488.000 људи.

“У овом тренутку 85.000 људи су вакцинисани. Само данас послато је 30.500 позива грађанима широм Србије да дођу на вакцинацију. Примамо и људе који се својевољно пријаве на местима за вакцинацију“, објаснила је она.

Поручила је да нико неће бити враћен, већ ће сви који желе бити вакцинисани.

"Људи који су се пријавили имају приоритет, али никога не враћамо са вакцинације", подвукла је Обрадовић.

Она је рекла и да нигде нема чекања, те похвалила изузетно добру организацију на београдском Сајму.

Казала је да је у разговору са медицинским особљем могла чути да су они изузетно задовољни, јер им се грађани захваљују и показују поштовање на одличној организацији вакцинације.

"Осим Београда организујемо, помажемо И дајемо логистику широм Србије. У свим градовима и општинама вакцинација је добро организована. Углавном се одвија у домовима здравља и амбуланатама. Има и извођених масовних пунктова у великим градовима као што су Нови Сад, Ниш, Крагујевац, Краљево", рекла је она.

Обрадовић је истакла да је важно да се људи вакцинишу у што већем броју.

 

 

EUR/RSD 117.5768
Најновије вести