Новак и Јелена Ђоковић отворили седму Другаријаду

КОПАОНИК: Више од 130 малишана из мање развијених средина, узраста од седам до десет година, провешће шест дана на Копаонику у оквиру кампа пријатељства Другаријада, који су данас отворили Јелена и Новак Ђоковић.
jelena djokovic 1 tanjug
Фото: Танјуг (Драган Кујунџић)

Од 16. до 21. септембра у различитим активностима које организује тим Фондације Новак Ђоковић, учествоваће ученици из 13 истурених одељења која се налазе у селима при општинама Сремска Митровица, Смедерево, Крагујевац, Алексинац, Власотинце и Ириг.

Идеја окупљања је да се малишани, који немају прилику да иду на екскурзије, упознају, проведу време заједно и развијају своје вештине.

"Деца нас увек подсете шта је срећа и колико је мало потребно за искрен осмех. Игра и дружење су најлепше успомене из детињства, а тим фондације се свакодневно труди да таква сећања има свако дете у Србији. Насмејана лица ових малишана су најбољи показатељ да то што радимо радимо како треба и мотивација за нас да наставимо даље", рекао је најбољи тенисер света Новак Ђоковић.

Директорка Финдалције Јелена Ђоковић казала је да је мото њиховог кампа пријатељство без граница, а да је чињеница да се он одржава већ седми пут доказ да су у томе успели.

Након завршетка кампа, иначе, истуреним одељењима која су учествовала на Другаријади биће донирани различити уређаји и опрема која ће им обезбедити оптималне услове за рад и дружење.

EUR/RSD 117.5794
Најновије вести