Настава на факултетима по комбинованом моделу

БЕОГРАД: Предстојећу школску годину Универзитет у Београду радиће по комбинованом моделу наставе, који ће се прилагођавати специфичностима сваког факултета али и епидемиолошкој ситуацији, одлучено је на данашњој седници Сената.
beogradski univerzitet tanjug
Фото: Танјуг/видео архива

То значи да ће теоретска настава бити организована онлајн, а практична настава - уживо.

Ректорка Универзитета у Београду Иванка Поповић рекла је да би сви требали да се потруде да школска година крене на време, као и да се вежбе остварују у што бољим условима, јер се са доласком хладног времена, како каже, може очекивати повећање броја оболелих од ковида-19.

Она је навела да управе факултета морају пратити да ли сви наставници и професори држе онлајн наставу, јер, како је навела, онлајн настава није слање "Power point" презентација и материјала за учење.

Декане је занимало како да се понашају уколико се у групи за вежбе појави заражени студент и да ли студенти из те групе иду у изолацију.

Епидемиолог Мила Паунић из Студентске поликлинике каже да, уколико су се примењивале епидемиолошке мере- ношење маски, дистанца од два метра, хигијена, онда само заражени студент иду у изолацију, док остали могу да наставе са радом.

Професорка Татјана Пекмезовић са Медицинског факултета у Београду појаснила је да је другачија ситуација уколико се у групи појави двоје заражених студената.

"Двоје заражених студената значи да је дошло до локалне трансмисије и морају сви под надзор и у изолацију", појаснила је она.

EUR/RSD 117.3087
Најновије вести