На ФТН-у додељене награде најуспешнијим студентима

Традиционално и ове године Факултет техничких наука Универзитета у Новом Саду свечано је доделио награде најуспешнијим студентима.
Nagradjeni studenti i njihovi profesori/FTN
Фото: ФТН/Награђени студенти и њихови професори

Тек Свечана сала Факултета је била као и увек премала да прими све награђене и оне који су дошли да има честитају и дају подршку.

Овом приликом додељене су награде у следећим категоријама: награда најбољем студенту Универзитета, награда најбољем студенту Факултета, изузетна награда за завршене студије (укупан просек 10,00), награда за завршене студије (укупан просек 9,50-9,99), изузетна награда за успех у току студија (укупан просек 10,00), награда за успех у току студија (укупан просек 9,50-9,99), освојена прва награда на Међународном архитектонском фестивалу “ФабФест 18” у Великој Британији за најбољи дизајн павиљона у категорији “Архитектура”, освојена друга награда на међународном такмичењу “Хард&Софт” у Румунији, освојена прва награда на Међународном такмичењу “Еуробот 2019” у Француској, освојена трећа награда на међународном такмичењу “Девогаме” у Француској, освојена награда на такмичењу “Ијада”, остварени изузетни резултати у спорту.

- Факултет техничких наука увек води рачуна о својим добрим студентима и награђује их. Тако је још од 1971. године када сам и сâм био студент. И тада се о томе мисило – рекао је декан ФТН- а профсор др Раде Дорословачки – То је зато јер је јако важна ствар одати признање овим нашим младим људима, јер их оно стимулише да и даље добро раде и уче. Наш факултет ће и убудуће награђивати најбоље студенте јер то је признање, показало се кроз генерације, које прија и мотивише за даљи рад.

Такође, награде су показатељ и нашег заједничког учинка, и нас професора и наших студената који су вредно радили. Без те симбиозе и интеракције не би било успеха. Ове награде и признања требало би да буду инспирација и за остале студенте да настоје да их добију, како оне који већ студирају, тако и оне који ће нам се и ове године, после уписа, придружити – рекао је др Дорословачки који се у име целог факултета уз честитке захвалио најбољим студентима на њиховим успесима.

Фото: ФТН/Катарина Ћоћић

Студенткиња мастер студија на смеру Биомедициско инжењерство Катарина Ћоћић, добила је награду као најбољи студент Факултета.

- Овој награди за набољег студента Факултета претходили су дугогодишњи труд и рад. Кренула сам с тим у основној школи, наставила у средњој и после на факултету - рекла нам је Катарина Ћоћић - Сада сам на мастер студијама и планирам да упишем докторске. Мислим да је то добар пут ка високим циљевима које сам себи поставила. Признање ми пуно значи, то је ветар у леђа за све што желим да постигнем у жвоту, а када вас неко награди за ваш рад, пожелите да радите још више.

Како нам је Катарина још рекла, планира да упише докторске студије на смеру Енергетика, електроника и телекомуникације. – Иначе, Биомедицинско инжењерство је нова област које још није толико заступљена у Србији, али искрено се надам да ћу дати свој допринос да се то у наредном периоду промени набоље. Биомедицинско инжењерство је у иностранству већ доста развијено и на томе се много ради, има јако пуно посла. То је нешто што је будућност – рекла је Катарина.

Лука Радујевић из Краљева је као студент прве године ФТН, на смеру Инжењерство информационих система, добио награду за остварен просек од 10.00.

- Ово је, наравно, дошло кроз велики труд и рад, али да не стекнете погрешан устисак, они не искључују време за друге активности и сам живот. У сваком случају, уложени труд и рад су пресудни, поготово за овакав успех - рекао је Лука. - Када сам дошао на факултет, овакав просек ми није био примаран циљ, али једноставно, некако је све кренуло само од себе - после прве десетке, дошла је друга па трећа - схаватио сам да желим и да могу више, да могу да будем негде не врху, међу овим људима на факултету. Планирам да истрајем у постизању овако високе оцене и током наредних година студирања – закључио је Лука.

В. Црњански

Фото: ФТН/Награђени студенти и њихови професори
EUR/RSD 117.3093
Најновије вести