Министарство: Пуна подршка пројекту Јадар и компанији Рио Тинто

БЕОГРАД: Министар заштите животне средине Горан Триван изјавио је да ће то министаство дати пуну подршку реализацији пројекта “Јадар” компаније “Рио Тинто”, који обухвата истраживање и развој лежишта литијума у околини Лознице.
trivan rio tinto
Фото: Tanjug

Триван је истакао да је тај пројекат од националног и међународног значаја и да је гарант успешности сарадње у опредељењу компаније “Рио Тинто” да примењује највише еколошке стандарде, те стандарде заштите на раду и сарадње с локалним заједницама, наводи министарство у саопштењу. 

Представници “Рио Тинто” упознали су министра с напретком у имплементацији пројекта и посебно указали на достигнућа у планирању смањења еколошког отиска, односно утицаја на животну средину, прилагођавања и ублажавања последица климатских промена, и циљевима одрживог развоја, како у оквиру овог пројекта, тако и у светлу глобалних операција те компаније. 

Генерална директорка Марни Финлајсон нагласила је да визија и посвећеност заштити животне средине које изражава министар Триван представљају велики подстрек и подршку успешној реализацији пројекта “Јадар”.

Она је нагласила да ће “Рио Тинто” наставити с посвећеним унапређењем пословања ради обезбеђења здравије и безбедније животне средине. 

На састанку је потврђена успешна заједничка сарадња у примени досадашњих фаза пројекта “Јадар” и договорен наставак и интензивирање сарадње.

EUR/RSD 117.5959
Најновије вести