Купац Мегатренда тужио Данас

БЕОГРАД: Бизнисмен Дејан Ђорђевић, познат јавности као неуспели купац универзитета Мегатренд, тужио је лист Данас због "претрпљених душевних болова", тражећи одштету од 500.000 динара.
dejan djordjevic. yt printscreen
Фото: Youtube Printscreen

Лист пише да је Ђорђевић тужио издавача Дан Граф, новинарку Зорицу Миладиновић и главног и одговорног уредника Драгољуба Петровића због текстова за које сматра да "садрже неистините информације и тешке увредљиве тврдње којима се вређа част и углед тужиоца".

Према наводима тужбе, спорни су текстови под насловом "Ко је бизнисмен Дејан Ђорђевић, чији конзорцијум је купио Мегатренд" и "Бизнисмен који је купио Мегатренд: Иза мене стоји држава".

За Ђорђевића је спорно што је у првом тексту новинарка под знацима навода написала да је завршио Правни факултет у Београду и Медицински факултет у Приштини, "иако су то проверљиве чињенице".

У вези са другим текстом, он сматра да је Миладиновић "потпуно нетачно, необјективно и непотпуно извештава о Дејану Ђорђевићу представљајући га првенствено као бизнисмена чији је конзорцијум купио универзитет Мегатренд".

 

EUR/RSD 117.2771
Најновије вести