Компанија "Дау Џонс" и Танјуг склопили уговор о сарадњи

БЕОГРАД: Новинска агенција Танјуг склопила је уговор са америчком издавачком компанијом Дау Џонс, која ће убудуће бити корисник, али и дистрибутер Танјугових економских вести, на комерцијалној основи. 
tanjug agencija/Tanjug
Фото: Tanjug

До сарадње Дау Џонса и Танјуга дошло је на иницијативу америчке компаније. 

Дау Џонс је најпознатији по индексу Њујоршке берзе, Дау Џонс индустријски просек, који показује вредност 30 великих предузећа са седиштем у САД, и прати њихово трговање на берзи. 

Компанија поседује бројна дневна и периодична финансијска издања, међу којима је и њен најчувенији бренд - дневни лист Волстрит Џорнал, а фокусирана је на информације из области света финансија, те пружање "информационих алата" финансијским компанијама. 

Поседује више од 20 производа, који комбинују садржај и технологију како би помогли компанијама у доношењу одлука, а међу њима су, поред осталог, Дау Џонс Њузвајер, платформа финансијских вести у реалном времену, затим Дау Џонс Фактива, онлајн база одабраних, систематизованих података који се користе за доношење одлука кроз претраживање резултата, упозорења, билтена и графикона о компанијама, темама и људима. 

Дау Џонс је основан 1882. године, а данас је у већинском власништву Њуз Корпорације Руперта Мардока. 

EUR/RSD 117.9693
Најновије вести