Километарска колона на Јарињу због мера реципроцитета

СЕВЕРНА МИТРОВИЦА: На административном прелазу Јариње је формирана километарска колона, јер је камионима са српским таблицама потребна посебна дозвола за транзит кроз Косово.
jarinje granicni prelaz, Tanjug/Mirjana Mitrović
Фото: Танјуг/Мирјана Митровић

Мере реципроцитета које је увела одлазећа косовска влада забрањују пролаз роби из Србије на чијим пропратним папирима и декларацијама нема натписа "Република Косово", а већ два дана у колони која је дуга неколико километара чекају и возачи који не превозе робу српског порекла, али имају српске регистарске ознаке.

Возачи који робу возе из Словеније, Пољске и других земаља на Косово чекају већ читав дан на прелазу, јер им се не дозвољава пролаз без одговарајуће дозволе, преноси портал Косово онлајн.

Не дају нам да прођемо због српских таблица на камиону. Траже нам неку најаву, од неког официра за везу, али нам нико још није дао тачну информацијију. Не знамо шта ће бити даље, рекао је један од возача.

Он каже да на роби коју вози, као ни на пропратној документацији нема натписа "Косово Републике" и истиче да би у супротном имао проблема приликом уласка у Србију.

Проблема с проласком на административном прелазу Јариње имају и возачи који планирају само да прођу транзитно кроз Косово.

EUR/RSD 117.5900
Најновије вести