Кићовић: Школе потпуно спремне за рад

БЕОГРАД: Нова школска година почиње првог септембра, у циљу заштите ђака и запослених од вируса корона прописане су мере које се морају поштовати, а у Министарству просвете, науке и технолошког развоја истичу да су све школе потпуно спремне за рад.
ucionica
Фото: Tanjug/Pixabay.com/ilustracija

"Дали смо све од себе да школе буду спремне за први дан нове школске године и верујем да ће тако бити. По свим нашим извештајима, све школе су потпуно спремне за рад", рекао је за Танјуг државни секретар у Министарству просвете Душан Кићовић.

Навео је да су сви директори школа добили стручно упутство о томе шта у случају да се вирус корона појави у образовним установама.

"То подразумева просторију за дете које ће се у том тренутку изоловати. Такође, постоји особа која ће бити контакт са школским диспанзером припадајућем Дому здравља тако да рачунамо да ће школе и у том погледу бити спремне", додао је Кићовић.

Првог дана нове школске године први час биће посвећен ковид инфекцији, али ће се о вирусу корона говорити и на часовима разредне наставе, грађанском васпитању, биологији, физичком и здравственом васпитању.

Због епидемије вируса корона, часови ће трајати 30 минута, а ђаци ће у школу морати да долазе са маскама, док су за оне који због болести не могу да носе маске обезбеђени визири.

По препоруци Кризног штаба за сузбијање ковида 19, одељења која имају више од 15 ученика деле се у две групе.

Иначе, 97 одсто родитеља определило се да им деца прате наставу у школи, а само три одсто се изјаснило да желе да им деца остану код куће и прате наставу на даљину.

За ученике чији су се родитељи определили да прате наставу од куће оцењивање мора бити у школи и ти ђаци ће долазити у школу на проверу знања у заказаном термину.

EUR/RSD 117.3152
Најновије вести