Јурић: "Мрачни интернет" пун слика српске деце

Језиво, болесно и застрашујуће. Слике мале деце из Србије, док се гола играју у песку на плажи, пуне "мрачни интернет". Колико су за то криви родитељи, како да сачувамо малишане од изопачених умова који вребају на друштвеним мрежама, како се тргује фотографијама и које су последице, открио је у "Јутру" на ТВ Прва Игор Јурић, оснивач Фондације "Тијана Јурић".
igor juric, Tanjug/Dragan Kujundžić
Фото: Танјуг/Драган Кујунџић

"Од када смо ушли у ову причу много радимо на томе да бисмо видели где као родитељи, одрасли, правимо грешке и где директно угрожавамо нашу децу. Улазећи у тај 'мрачни интернет' дошли смо до сазнања да је заиста много фотографија наше деце, деце из Србије су на педофилским сајтовима где се могу куповати", рекао је он.

"За нормалног човека то није ништа посебно, нити страшно... Такве фотографије се продају по 10, 20, 40 центи... Када сте ставили своје дете на друштве ну мрежу, осим што сте једном педофилу дали новац у руке, тиме што ће трговати вашим дететом, морате да будете свесни да се неки људи самозадовољавају испред тих фотографија... Ми родитељи овим директно доводимо у опасност нашу децу", поручио је Јурић.

(Б92)

EUR/RSD 117.5787
Најновије вести