И млађи основци могу на онлајн наставу

БЕОГРАД: И најмлађи основци, од првог до четвртог разгреда, прећи ће на онлајн наставу уколико се у њиховом одељењу појави троје заражених ковидом, саопштило је Министарство просвете, науке и технолошког развоја за "Политику".
racunar
Фото: pixabay

Последња измена у организацији рада школа, која подразумева да уколико у одељењу које има до 16 ђака буде троје позитивних на вирус корона то одељење прелази на онлајн наставу, односи се на све разреде основних и средњих школа, али и на најмлађе основце, прецизира Министарство.

Тако ће цело одељење прећи на онлајн наставу десет дана ако се у одељењу међу ученицима од првог до четвртог разреда појави троје заражених.

Из Министарства су прецизирали да ће се одељења у којима има више више од 16 ученика делити на две групе и десет дана похађати комбиновану наставу.

На питање да ли то значи да након поделе на групе уколико се зарази троје ученика у једној, та група прелази на рад на даљину, а друга група за то време долази на напосредну наставу, из ресорног министарства одговарају потврдно.

"Да, то значи то. Све наведено у одлуци Тима за праћење и координисање примене превентивних мера у раду школа примењује се у оба циклуса образовања и васпитања", кажу из Министарства, преноси Политика.

Професор
23.09.2021 • 09:29
Џабе све кад се деца не тестирају. У школи фали по одељењу од 3-9 ученика, родитељи су позитивни на корону, а децу не тестирају, ни родитељи ни педијатри. После неколико дана се појављују у школи и заражавају осталу децу и наставнике. Многа деца не носе маске на ходницима и поред сталног упозоравања наставника. Министарство за неношење маске од стране ученика не предвиђа васпитне и казнене мере!? Толико.
EUR/RSD 117.3269
Најновије вести