Ер Србија: Путницима и враћање новца ако им је лет отказан

БЕОГРАД:  Ер Србија је привремено обуставила летове ка Италији и Швајцарској због корона вируса, а у тој компанији кажу да је од данас путницима на располагању и могућност да им буде враћен новац ако су њихови летови отказани или у наредном периоуду буду отказани.
Er Srbija
Фото: Танјуг/видео

Никола Вукомановић из Ер Србије је за РТС рекао да је путницима и до сада била на располагању могућност да промене датум путовања или дестинацију без икакве наплате, уз евентуално плаћање разлике у цени за датуме за које се накнадано определе, а да им је од данас на располагању и могућност да им буде враћен новац ако су њихови летови отказани.

"Тако да је на путницима да се определе да ли хоће да им буде враћен новац, да промене датум или дестинацију путовања", рекао је Вукомановић.

Наводи да је незахвално прогнозирати када би ситуација могла да се нормализује, али да су представници Ер Србије у директној, сталној комуникацији с надлежним службама, представницима Министарства здравља, представницима Светске здравстевне организације и Међународне заједницом за ваздушни превоз (ИАТА).

"У овом је тренутку јако незахвално прогнозирати. Наши авиони и наше колеге су спремне да оног тренутка када се створе услови за безбедно одвијање саобраћаја седну у авионе и да поново лете ка дестинацијама до којих су и до сада летели", рекао је Вукомановић.

Нагласио је да је свакако најважнија безбедност путника и посаде авиона и да је то пироитет.

Авио-компанија Ер Србија одлучила је да у наредном периоду додатно реорганизује саобраћај и усклади га с новим околностима, а у складу с данашњом одлуком Владе Србије да забрани, односно ограничи улазак у земљу страним држављанима који долазе из Италије, Кине, Јужне Кореје, Швајцарске и Ирана.

Компанија је поставила посебну веб-страницу(https://www.airserbia.com/sr_latin/informacije/letovi/list-otkazanih-le…) путем које путници могу да се упознају са тренутним статусом њихових летова.

EUR/RSD 117.2710
Најновије вести