Ђорђевић тврди да уговор о куповини Мегатренда важи

БЕОГРАД: Поводом навода да досадашњи власник Мића Јовановић одустаје од продаје Мегатренд Универзитета, купац Дејан Ђорђевић каже да је уговор потписан и да је важећи, јер никакав захтев за раскид уговора није добио, преносе београдски медији.
megatrend
Фото: Printscreen

Ђорђевић тврди да му је Јовановић јуче упао у канцеларију у ректорату, и да, како каже, "иако није вербално претио, његов наступ јесте био претећи".

"Тражио је да одустанем од уговора милом или силом", тврди Ђорђевић за "Блиц".

Али, уговор је већ потписан и на снази је, каже Ђорђевић и додаје да су преговори око продаје Мегатренда трајали скоро две године.

"Мада је господин Јовановић у последње време почео често да се предомишља, дошло је до склапања уговора. Онда ми је пар дана пре него што је изашао документарац на Н1 , послао поруку да је време да преузмем Универзитет. Ја сам рекао да Универзитет нема више исту вредност. Дан након објаве документарца потписали смо уговор", наводи Ђорђевић.

Ђорђевић тврди да је уговор на снази, а да Јовановић хоће да преко медија раскине уговор.

Он такође тврди и да је на есцроњ рачун уплаћено 30 милиона, а не на лични рачун Миће Јовановића, што је својеврси депозит. Ђорђевић каже да није уплатио ниједну рату од укупне цене која је договорена за Мегатренд универзитет јер није у законској обавези да уплати ништа у првих 30 дана од потписивања уговора, односно уписа у регистар, преноси Блиц.

Дејан Ђорђевић тврди и да му је Мића Јовановић послао поруку данас, коју тумачи као "полупретећу" у којој му је, како тврди, написао да се "не појављује на факултету пре понедељка, док се све не договоре".

Како каже, још није одлучио да ли ће тужити Мићу Јовановића, јер је потребно да се консултује с правним саветником.

"Рекао је да је преварен, а превара је кривично дело. Такође, прекршио је уговор, покушао је да га раскине", каже несуђени власник "Мегатренда".

Иначе, Ђорђевић у разговору за "Блиц" тврди и да су га данас "три особе физички напале испед зграде", али да још није обавестио полицију, прво ће контактирати правног заступника.

Лист преноси и званично саопштење у коме Ђорђевић тврди да му "никакав захтев или предлог о раскиду уговора није упућен, већ је о томе сазнао из Јовановићевих медијских изјава", као и да се у поступку реализације уговора поштује легислатива Србије.

У саопштењу каже и да је у жижу јавности доспео пре непуних 10 дана, када је као "општи пуномоћник свих чланова конзорцијума" потписао уговор којим се мења власничка структура Универзитета Мегатренд.

“Невероватно је да бивши власник Мегатренда одбија да у било којем тренутку помене да се у конкретном случају ради о великој инвестицији у систем образовања и великом приливу страног капитала из Европске уније, тачније из Немачке", пише у Ђорђевићевом саопштењу.

Додаје да се “оваквом негативном кампањом од стране бившег власника наноси немерљива штета угледу Универзитета и бренду Мегатренд”, као и њему и његовим повериоцима.

“Како је могуће да током целокупних преговора у којем је учествовао правни тим Миће Јовановића не буду уочене неправилности које се односе на конзорцијум и мене, односно наш (не)квалитет?”, пита се Ђорђевић у саопштењу.

Он наводи и да је бивши власник Мегатренда веома успешно руководио универзитетом готово тридесет година и уздигао га на веома завидан ниво.

"Да ли је заиста неко поверовао у причу о његовој наивности, те да је наводно преварен? Сумњам”, каже Ђорђевић.

О наивности професора Јовановића, пише даље у саопштењу, "најочигледније говори висина његове месечне зараде" коју је, за обављање послова саветника ректора исходовао за себе.

Ђорђевић у саопшењу позива Мићу Јовановића и да јавно изнесе који конкретно члан уговора није испуњен од стране конзорцијума и њега лично и ддоаје да олака употреба речи ''превара'' може проузроковати озбиљне правне последице по Јовановића.

EUR/RSD 117.2728
Најновије вести