Ђорђевић: Професори ће волонтирати на Мегатренду

БЕОГРАД: Бизнисмен Дејан Ђорђевић, кога је бивши власник Универзитета Мегатренд Мића Јовановић представио као заступника немачког конзорцијума фондова који је купио ту високошколску установу, рекао је да "тај конзорцијум постоји", да ће професори убудуће "радити без новца", а да иза њега лично "стоји држава", преноси Данас.
1
Фото: FoNet/Zoran Mrđa

"Ја сам затворио финансијску конструкцију тако што ће професори код мене радити без новца, јер ће им главни мотив бити да уче студенте, а не да примају плату", навео је он у изјави за Данас.

Ђорђевић тврди да је "озбиљан пословни човек" који "увек говори истину и само истину".

Он није одговорио да ли је новац за куповину Мегатренда већ пребачен бившем власнику.

Јовановић је претходно рекао да је обавеза немачког конзорцијума фондова да у Мегатренд инвестира 150 милиона евра, а Н1 ја након тога објавио да је конзорцијум, на чијем је челу у Србији Ђорђевић, регистрован као “д.о.о.” са минималним оснивачким капиталом.

Листу Данас Ђорђевић је рекао и да у Конзервативној реформистичкој странци, са чијег је чела смењен у јуну, није плаћао секретарице, рекавши да је требало да раде за идеале а не за плату.

Он је додао да је и даље на челу те партије, јер је после седнице на којој је смењен декретом избацио чланове који су гласали против њега, и да је и даље председник јер је, како каже, држава иза њега.

Ха, ха!
02.12.2019 • 09:14
Случајно знам неке који тамо "предају"; само и једино због - велике плате!
EUR/RSD 117.2737
Најновије вести