Ђорђевић: Од Србије 250.000 евра за дневне центре

БАЊА ЛУКА: У Бањалуци је одржано донаторско вече у оквиру хуманитарне акције „С љубављу храбрим срцима", за коју је ове године Србија издвојила 250 хиљада евра, а у име Владе Србије присуствовао је министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић.
djordjevic
Фото: Tanjug/S.Radovanović, arhiva

Ђорђевић је изјавио да Србија подржава изградњу дневних центара да децу са потешкоћама у развоју у Бањалуци и Требињу и да ће увек бити уз Републику Српску и учествовати у оваквим и сличним акцијама.

"Више од новца значи наше срце које дајемо Републици Српској и када год будете имали овакве или сличне акције, ми ћемо да учествујемо заједно", рекао је Ђорђевић у обраћању окупљенима на донаторској вечери.

Министар Ђорђевић рекао је да је за њега част што као ресорни министар има прилику да брине о деци, јер они представљају будућност сваке земље и у њих увек и бесконачно треба улагати.

„Успешност једне државе огледа се у томе колико је успела да пружи својим најмлађима да би они имали безбрижно и лепо детињство и још сигурнију будућност", навео је министар.

Он је захвалио председници Републике Српске Жељки Цвијановић и српском члану Председништва БиХ Милораду Додику на организацији ове манифестације и истакао да ће се Србија увек одазвати оваквим хуманитарним акцијама.

„Доласком председника Александра Вучића, Влада Србије додатно је унапредила односе са Републиком Српском и то пријатељство ћемо заувек неговати. Србија ће увек бити уз Републику Српску и данашња донација је само мали део од онога што желимо да вам пружимо, а више од новца једино вреди срце које вам дајемо", рекао је Ђорђевић, наводи се у саопштењу.

Ђорђевић је захвалио и члану Председништва БиХ Милораду Додику што је пре 10 година започео ову акцију која је посвећена најмлађима.

Као ресорни министар у влади Србије који брине о деци, Ђорђевић је истакао да је ова брига уствари највећа част и показује одговорност Владе и државе према најмлађима и према будућности.

"Од када је на чело Владе Србије дошао Александар Вучић, Србија је окренула свој однос према Републици Српској. Желимо да он буде приснији. Ви у Републици Српској нисте сами, а нису сама ни ова деца, јер имају вас", рекао је Ђорђевић.

Истакао је да је Србија увек уз Републику Српску и да верује да ће тако бити и убудуће.

"Ово је само мали део онога што ми желимо да вам пружимо", рекао је Ђорђевић.

Хуманитарна акција „С љубављу храбрим срцима“ традиционално се одржава већ десети пут по реду под покровитељством председника Републике Српске, а ове године сва прикупљена средстава биће донирана за изградњу дневних центара за децу са посебним потребама у Бањалуци и Требињу.

EUR/RSD 117.5581
Најновије вести