Ђорђевић најавио помоћ деци без родитеља у Новом Козјаку

БЕОГРАД: Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања затражило је од Покрајинског секретаријата за социјалну политику да хитно достави информације о положају шесторо деце која у Новом Козјаку, код Алибунара, живе без родитеља, а министар Зоран Ђорђевић најавио је да ће се министарство максимално ангажовати да се тим малишанима омогуће бољи услови за живот.
djordjevic
Фото: Танјуг/ Сава Радовановић

"Брига о деци је наша највећа обавеза, уложићемо максималне напоре да утврдимо чињенице у конкретном случају и пронађемо начин да им омогућимо безбрижно детињство", нагласио је Ђорђевић, реагујући после прилога емитованог на РТС о тој деци и условима у којима живе.

Министарство је наложило републичкој инспекцији социјалне заштите да изврши увид у рад Центра за социјални рад у Алибунару.

Како се наводи у саопштењу министарства, према Закону о социјалној заштити и Закону о утврђивању надлежности АП Војводина, центри за социјални рад на територији Војводине су у надлежности покрајинског органа, тачније Покрајинског секретаријата за социјалну политику, демографију и равноправност полова.

Законом о социјалној заштити, члан 167, став 2, дефинисано је да надзор над стручним радом центра за социјални рад на територији АП Војводина врши надлежни покрајински орган као поверен посао.

Инспекцијски надзор над радом тих истих установа на територији АП Војводина такође врши надлежни покрајински орган као поверен посао.

Док Закон о утврђивању надлежности АП Војводине у члану 55, став 1.2 дефинише да АП Војводина преко својих органа у области правне заштите породице и старатељства у складу са законом врши надзор над радом органа старатељства и стручним радом органа старатељства на територији АП Војводине.

EUR/RSD 117.5912
Најновије вести