Ђорђевић и Јурић о увођењу система "Амбер алерт"

БЕОГРАД: Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић састао се са оснивачем Фондације „Тијана Јурић“ Игором Јурићем, како би разговарали о пружању подршке Министарства за увођење система "Амбер алерт" који би омогућио брже и лакше проналажење нестале деце.
juric djordjevic
Фото: https://www.minrzs.gov.rs

Ђорђевић је рекао да подржава сваки вид заштите деце од било ког облика насиља и да ресорно Министарство већ учествује у многим пројектима који су у вези са овом темом. Како је истакао, лично ће се ангажовати да у консултацији са другим министарствима омогући подршку и за увођење овог новог система.

„Заштита права деце од свих облика насиља, злостављања и занемаривања један је од приоритета рада Владе Републике Србије. Сва деца у Републици Србији морају да одрастају у безбедном окружењу и да им се омогући остваривање свих њихових права. Министарство је такође припремило и Нацрт закона о правима детета и Заштитнику права детета - дечијег омбудсмана, чије се усвајање очекује на јесењем скупштинском заседању“, рекао је Ђорђевић.

Он је додао да верује да ће овај закон допринети бољем остваривању дечијих права и њихове заштите од насиља, које као држава желимо да искоренимо у нашем друштву.

Оснивач Фондације „Тијана Јурић“ Игор Јурић рекао је да је за увођење овог система неопходна подршка свих значајних институција у нашој земљи и истакао да верује да она неће изостати ни када је у питању министар Ђорђевић, односно Министарство којим руководи.

„Кључна улога у увођењу овог новог система управо је у надлежним институцијама. Заиста нам значи њихова подршка, поготово у случајевима успешног проналаска деце. Верујем да ће овај систем брзо заживети у нашој земљи и да ће се тиме у великом броју смањити трагични случајеви нестале деце“, истакао је Јурић, наводи се у саопштењу Министарства.

EUR/RSD 117.5581
Најновије вести