Дан жалости у Алексинцу због смрти породице Ђокић

АЛЕКСИНАЦ: На територији општине Алексинац данас је Дан Жалости, који је председник општине Далибор Радичевић прогласио поводом трагедије у којој су животе изгубили чланови породице Ђокић.
pomen svece
Фото: Tanjug (arhiva)

Како се наводи на сајту Општине Алексинац, органи и организације, као и друга правна лица која истичу заставу, дужна су да у време Дана жалости заставу Републике Србије спусте на половину јарбола, односно копља.

У образовним установама Дан жалости обележава се минутом ћутања на првом часу наставе, а програм наставе музичког образовања прилагођава се Дану жалости.

Дан жалости у спортским халама, стадионима и игралиштима обележава се спуштањем на пола јарбола или пола копља заставе Републике Србије и застава спортских клубова.

За време дана жалости је забрањено емитовање забавне и народне музике, односно одржавање програма забавног карактера на јавним местима.

Тела трочлане породице Ђокић - Горана, Гордане и њихове ћерке Лидије пронађена су 2. октобра у атару Моравца, села у општини Алексинац, након вишедневне потраге.

Одбукцијом њихових тела утврђено је да су убијени из ватреног оружја, изјавио је недавно помоћник директора Завода за судску медицину Миодраг Здравковић.

EUR/RSD 117.1792
Најновије вести