Брнабић: Број хоспитализованих пада 11 дана, мере остају и даље

Председница Владе Србије Ана Брнабић истакла је данас да имамо 11 узастопних дана у којима опада број хоспитализованих.
brnabic
Фото: TANJUG/ VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ Slobodan Miljevic/ bs

„Последњих дана имамо више отпуста него пријема у болнице због коронавируса“, навела је Брнабић

Како каже, далеко смо од рестриктивних мера и од полицијског часа, мере које су сада на снази остаће још неко време, јер је важно да задржимо дисциплину.
„Преговарамо са неколико држава о вакцини, бићемо међу првих 20 земаља које ће је добити.

Гарантујем да ће Србија бити једна од првих земаља која ће добити вакцину, вакцина ће бити у земљи тек када буде потпуно безбедна, а све протоколе и документацију о фазама тестирања наши стручњаци већ данас гледају“, рекла је председница владе.

Када је реч о настави, како је навела, најближи смо томе да од 1. септембра ђаци од првог до петог разреда, а посебно прваци, крену у школу да похађају наставу.

Додалa је да ако дође до опуштања, постоји могућност и вероватноћа да поново дође до заражавања великог броја људи.

На питане да ли "прети" полицијски час, премијерка је рекла да је јако далеко од тога, јер ако се сви придржавају мера које су на снази, ствари могу да се држе под контролом.

"Очекујемо да додатно пада број оболелих и хоспитализованих, да се болнице враћају у нонковид режим. Припремамо се за јесен и зиму. Далеко смо од рестриктивних мера, али ове које су сада на снази остаће још неко време, мораћемо и даље да држимо дистанцу и носимо маску", рекла је премијерка.

На питање о поверењу грађана у кризни штаб, рекла је да није било пољуљано поверење грађана у штаб, већ да јој се чини да у одређеним политичким и другим круговима то поверење никада није ни постојало, а да су се они од првог дана трудили да то прошире и међу грађане.

"И поред покушаја да грађани немају поверење у Кризни штаб, мислим да највећи број грађана има поврење у те људе, да им верује, да их слуша и да прати прес конференције", рекла је Брнабић.

EUR/RSD 117.5746
Најновије вести