Арсенијевић поново изабран за ректора Универзитета у Крагујевцу

КРАГУЈЕВАЦ: Савет Универзитета у Крагујевцу изабрао је данас проф. Небојшу Арсенијевића за ректора Универзитета у Крагујевцу на период од три године.
nebojsa arsenijevic UKG
Фото: kg.ac.rs

Ректор је изабран тајним гласањем, а седници је присуствовало 15 од 19 чланова Савета, саопштио је Универзитет у Крагујевцу.

Комисија за спровођење поступка за избор ректора је утврдила да је предложени кандидат проф. др Небојша Арсенијевић тајним гласањем од 14 важећих листића добио 14 гласова.

Арсенијевић је редовни професор Факултета медицинских наука у Крагуујевцу, а нови мандат почиње да му тече од 1. септембра.

Арсенијевић дошао у жижу јавности када су у медије доспели снимци на којима се чују псовке и претње на састанцима, оптуживан је и за бројне махинације, рођачко запошљавање, да је омогућио сину да докторира пре него што је завршио основне студије и запослио га на Факултету медицинских наука.

Агенција за борбу против корупције дала је препоруку да се Арсенијевић разреши јавне функције, али је ту препоруку Савет Универзитета у Крагујевцу одбио да разматра.

Такође, Савет је одлучио и да не поништи докторат његовог сина , иако је инспекција Министарства просвете утврдила да је незаконит. 

Сенат крагујевачког Универзитета пре пет дана једногласно је подржао кандидатуру Небојше Арсенијевића за нови мандат, а он је био и једини кандидат.

О случају Арсенијевића огласио се и министар просвете Младен Шарчевић који је рекао да је његов став јасан "Ја се као граданин питам како је могуће да, и поред свих навода, он (Арсенијевић) и даље обавља функцију ректора".

EUR/RSD 117.5581
Најновије вести