Златне полуге у наслону за руке

Цариници су 17. новембра 2020. годинена прелазу Батровци, у сарадњи са полицијом,спречили покушај кријумчарења преко 2 килограма злата скривеног у наслону за руке једног мерцедеса.
merenje otkrivenog zlata Batrovci
Фото: Управа царина

Случај је откривен око 14 часова на улазу у земљу, када је на ред за царинску контролу пристигао мерцедес немачких регистарских ознака.

Једини путник у возилу био је 57-годишњи немачки држављанин турске националности који се из Немачке упутио ка Турској. 

На питање цариника шта има да пријави, одговорио је да сем око 5.000 евра са собом не носи ништа.

Међутим, цариници су одлучили да ипак детаљно прегледају аутомобил, контролишући све фабричке шупљине од хаубе до браника.

Током контроле наслона за руке, у коме наизглед није било ничега, цариници су на дну приметили поклопац који би могао да се скине, па су то и урадили.

Да је то била добра одлука, показало се одмах, јер су угледали злато увијено у заштитну пластику.

У простору који иначе служи за смештај инсталација за струју, путник је сакрио 2 златне полуге од по 1000 грама, 7 плочица инвестиционог злата, три златна дуката, два сребрњака и две масивне златне наруквице.

Након што су извађени из наслона за руке, сви откривени предмети су измерени на прецизној ваги, а њихова укупна тежина износи 2.194 грама.

Како су предмети очигледно намерно били скривени како би били прокријумчарени, путник је предат у даљу надлежност полицији која ће против њега покренути кривични поступак.

EUR/RSD 117.5794
Најновије вести