Жена умрла током операције на приватној клиници

БЕОГРАД: У једној приварној болници на Вождовцу током колоноскопије преминула је 74-годишња Д.Б.
1
Фото: Tanjug

Жена је примљена на клинику у уторак како би обавила колоноскопију због чега је подвргнута општој анестезији из које се није пробудила, преноси Блиц.

Истрага у вези овог несрећног случаја је у току, а тело жене је послато на обдукцију како би се расветлио тачан узрок смрти.

Приватна ординација"Др Несторов" из Београда, у којој је преминула 72-годишња пацијенткиња након што је подвргнута општој анестезији из које се није пробудила, уопште није имала дозволу за било које третмане који подразумевају општу анестезију, незванично сазнаје "Блиц".

„Према нашим информацијама, ова ординација уопште није имала законско решење којим би им било дозвољено да пацијенте подвргавају третманима под општом анестезијом“, пише Блиц.

 

Забрањен рад ординацији

Министарство здравља издало је данас решење којим се забрањује рад ординацији општине медицине у Улици Војводе Влаховића у Београду због обављања нерегистрованих делатности.

Како је Танјугу речено у Министарству здравља, тој ординацији је забрањен рад и због обављања делатности и оглашавања метода и поступака супротних Закону о здравственој заштити.

Према ранијем писању медија, у тој ординацији је преминула 72-годишња пацијенткиња у току колоноскопије, током које је била подвргнута општој анестезији.

Како се наводи, ординација није имала дозволу да пацијенте подвргава тоталној анестезији.

Забрана је донета на основу члана 44, става 1, тачки 2, 7 и 8 Закона о здравственој заштити, уз напомену да се по изреченом решењу одмах поступи.

KirkaYU
17.10.2019 • 07:27
Kolonoskopija nije operacija, već dijagnostička procedura.
EUR/RSD 117.5900
Најновије вести