Због марихуане и хашиша 15 и по година робије

Због кривичног дела неовлашћене производње и стављања у промет дрога окривљени Ђорђе Лукић, (36). Лазар Савин (37), Милош Ранђеловић (28), Страхиња Радуловић (28) осуђени су у новосадском Вишем суду на 15 и по година затвора. 
Sud u Novom Sadu/Dnevnik arhiva
Фото: Dnevnik.rs

Лукићу је изречено четири године затвора, Савину пет, Ранђеловићу  три и по године а Радуловићу три године робије.  

Такође, истом пресудом због држања наркотика  Јована Радуловић (25) кажњена је на годину издржавања казне у просторијама у којима станује у Руменки, па јој се забрањује да их напушта, осим у случајевима прописаним законом.

Окривљена је упозорена приликом образлагања пресуде поступајуће председнице кривичног већа судије Иване Јосифовић да, уколико једном у трајању преко шест часова или два пута до шест сати самовољно напусти просторије у којима станује, суд ће одредити да остатак казне затвора издржи у заводу за извршење казне.

– Због истог дела Владимир Тешановић (29) осуђен је на новчану казну од 100.000 динара – саопштила је за „Дневник” портпаролка поменутог суда Јелена Остојин.

По наводима оптужног акта, Ђорђе Лукић и Лазар Савин су од септембра 2018. године до новембра исте године у Новом Саду разменили више од 1.200 грама опојног канабиса, сасушене материје, ради даље продаје, док су били способни да схвате значај дела које им се ставља на терет. 

У оптужници још се спомињу бројне количине канабиса и хашиша у правоугаоним плочама у станиолу, тешких неколико килограма, а најмање пет кила, које се доводе у везу с једним од ове двојице или обојицом, уз заплењене вагице за прецизно мерење и најлон за паковање у стану у којем је боравио Савин у Плитвичкој улици у Новом Саду.

Окривљеном Милошу Ранђеловићу приписује се да је Страхињи  Радуловићу неовлашћено продао нешто мање од 100 грама канабиса, који садржи психоактивну супстанцу ТХЦ, коју је овај купио ради даље продаје. Ту опојну дрогу је, наводно, ставио у торбу своје тадашње девојке а сада супруге Јоване Радуловић, која је с њим дошла на назначену адресу и седела на сувозачком месту аутомобила.   

На крају, уз новчану казну, донето је решење да се од окривљеног Владимира Тешановића одузме око шест грама канабиса.

Суд је такође одлучио да окривљеном Савину продужи притвор, док се Лукићу и Ранђеловићу укида мера забрана напуштања стана.  

С. Х

EUR/RSD 117.5792
Најновије вести