Завршне речи 7. децембра за саобраћајку између Руског Крстура и Куле

Суђење Михајлу Сабадошу (24) из Руског Крстура, који се терети за изазивање саобраћајне несреће на путу Руски Крстур - Кула, у којој су погинуле три младе особе, а тешко повређене две, биће настављено 7. децембра у сомборском Вишерм суду, изношењем завршних речи, сазнаје “Дневник”.
Судница Фото: Дневник.рс
Фото: Судница Фото: Дневник.рс

До сада је у току поступка урађено ДНК вештачење биолошких трагова, које је поверено Биолошком факултету у Београду, саслушан вештак, молекуларни биолог и физиолог, као и сведок полицијски службеник Р. М..

У поступку су раније саслушани сведоци, оштећени Јован В. (18) и Милица С. (14), који су у несрећи задобили тешке телесне повреде, окривљени Михајло Сабадош, као и вештак саобраћајне струке и вештак неуропсихијатар.

Сабадош се терети да је возећи рено меган, у ноћи између суботе и недеље, 5. јула прошле године, изазвао стравичну саобраћајну несрећу на путу Руски Крстур–Кула, у којој су погинуле три младе девојке, а двоје тинејџера задобило тешке повреде.


Притвор продужен до 27. јануара

Михајло Сабадош, који је кобне ноћи возио аутомобил, налази се иза решетака од хапшења. Њему је последњи пут притвор продужен решењем ванпретресног већа Вишег суда у Сомбору најдуже до 27. јануара због кривичног дела  тешко дело против безбедности јавног саобраћаја, у вези са кривичним делом угрожавање јавног саобрачаја.

- Према М. С. је притвор у конкретном случају продужен имајући у виду да је окривљени оправдано сумњив да је извршио кривично дело за које је прописана казна затвора преко 10 година, конкретно од две до 12 година, те имајући у виду начин извршења предметног кривичног дела и тежину последице, који су довели до узнемирења јавности, а које и даље може угрозити несметано и правично вођење кривичног поступка, уколико би се окривљени нашао на слободи  - потврдила је за “Дневник” портпарол Вишег суда у Сомбору Манела Оперта Подунавац.


Несрећа, која је општину Кула завила у црно, догодила се око пола четири ујутру, када је рено меган, у којем је било шесторо младих, слетео с пута. У тренутку нереће, нико од путника није имао везан сигурносни појас, а Сабадош, који је возио аутомобил је, како се сумња, под дејством алкохола и услед неприлагођене брзине, изгубио контролу над возилом и слетео с пута у одводни канал. На лицу места погинуле су Татјана Гудз (15) и Божидарка Ђукић (23), док је Марија Фекете (17) извучена из аута жива, али је преминула у болници, а Јован В. (18) и Милица С. (14) су задобили тешке телесне повреде.

Повређени, Милица С. из Куле и Јован В. из Руског Крстура су, у изузетно тешком здравственом стању, с повредама опасним по живот, превезени из Опште болнице у Врбасу у Институт за здравствену заштиту деце и омладине Војводине у Новом Саду. Из те здравствене установе Милица С. је пушена кући, а Јован В. је пребачен у сомборску болницу на даље лечење.

Два дана након стравичне саобраћајне несреће, Татјана и Марија сахрањене су на Новом гробљу у Кули, а Божидарка на гробљу у Црвенки, где јој живе родитељи и део породице. Она је за собом оставила трогодишњу ћерку, с којом је живела у Новом Саду.

Житељи општине Кула не памте да се икада догодила тако велика трагедија у којој су изгубљени млади животи, а 7. јул 2020. године је у општини Кула био проглашен за Дан жалости.

Михајло Сабадош, по незваничним сазнањима, након хапшења, се пред Вишим тужилаштвом у Сомбору бранио  ћутањем.

Д. Николић

EUR/RSD 117.3909
Најновије вести