Заплењено 750 килограма марихуане на прелазу Ватин

БЕОГРАД:  Полиција је, у сарадњи са Управом царине, запленила на граничном прелазу Ватин око 750 килограма марихуане и ухапсила И. Л. (33) из Параћина.
Zaplenjeno 750 kilograma marihuane na prelazu Vatin  Foto: MUP Srbije
Фото: Заплењено 750 килограма марихуане на прелазу Ватин  Фото: МУП Србије

Министар Небојша Стефановић је  тим поводом истакао да је још једном задат значајан ударац организованом криминалу и наркодилерима у нашој земљи.Укупна вредност заплењене дроге је око 180 милиона динара.

"Драго ми је да су припадници полиције схватили моју поруку да у борби против трговине наркотицима морају бити оштри и без обзира на сјајне резултате које постижу морају остати посвећени овој борби сваког дана. Хвала свим људима у полицији који се боре против оних који дилују дрогу, јер тиме штите животе и наше деце и свих грађана Србије", рекао је Стефановић.

Министар је поручио припадницима полиције да морају да покажу да не постоји ни један наркодилер до кога не могу да дођу, саопштио је МУП.

"Верујем да ће ова заплена бити само једна од бројних у овој години којом ћемо показати посвећеност Републике Србије у борби против нарко-трафикинга", нагласио је Стефановић.

За И. Л. се сумња да је извршио кривично дело неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога.Полиција је на прелазу Ватин синоћ, у камиону којим је управљао осумњичени, пронашла 763 пакета марихуане у посебно направљеном бункеру.

Осумњиченом је одређено задржавање до 48 часова и он ће, уз кривичну пријаву, бити приведен Вишем јавном тужилаштву у Панчеву.

 

 

EUR/RSD 117.5791
Најновије вести