Заплењено 5,7 тона наркотика, 3.600 кривичних дела мање

БЕОГРАД: Потпредседник Владе Србије и министар унутрашњих послова Небојша Стефановић изјавио је данас да је полиција ове године запленила више од 5,7 тона наркотика и да је до почетка октобра забележено 3.600 кривичних дела мање него у истом периоду претходне године.
nebojsa stefanovic
Фото: Tanjug/MUP

Када погледате да смо пре десетак година заплењивали једну и по или две тоне, а да смо у последње две године, које су најбоље од када се уопште води статистика, одузимали годишње око четири тоне наркотика, онда резултат од 5,7 тона у 2019. довољно говори колико су људи на терену уложили снаге, труда, енергије и храбрости да то буде тако добар резултат, нагласио је Стефановић.

Како је саопштило Министарство унутрашњих послова, он је на свечаности поводом обележавања 60 година часописа "Безбедност“ на Сајму књига у Београду рекао и да је ове године регистровано 3.600 кривичних дела мање него у истом периоду 2018.

Фото: Tanjug/MUP

Стефановић је истакао да сваке године има све мање кривичних дела, што показује велику енергију коју полиција улаже како би грађани били безбеднији.

Говорећи о часопису "Безбедност“, који већ шест деценија издаје Министарство унутрашњих послова, он је захвалио свима који учествују у његовом креирању и који се труде да, како је рекао, он не буде само један од часописа који ће стајати на некој прашњавој полици, већ приручник који користи полицијским службеницима.

Чињеница да 60 година траје један часопис, али и енергија људи који га припремају и унапређују, говори о квалитету тог часописа. Редакција која је покренута давне 1959. године дала је себи нимало лак задатак да он буде актуелан, да радови буду нешто што ће полицијским службеницима служити у практичном раду, да фактички буде нешто као приручник који пружа одговоре на питања с којима се полицијски службеници сусрећу у пракси, рекао је министар.

Помоћница министра унутрашњих послова и начелница Сектора за људске ресурсе Катарина Томашевић рекла је да је поносна што је у часопису "Безбедност“ до сада објављено више од 5.000 радова у око 50 рубрика.

Трудићемо се да наставимо овим путем и да идемо ка још вишој категорији, али више од свега желим да позовем и све наше запослене, наше колеге са Криминалистичко-полицијског универзитета, да дају у будућности још већи допринос, како би овај часопис имао заиста једну практичну занимљивост и прихваћеност од стране запослених у Министарству унутрашњих послова, истакла је Томашевићева.

EUR/RSD 117.5808
Најновије вести