Заплењено 1.000 паклица цигарета на Хоргошу и Батровцима

БЕОГРАД:  Цариници су током викенда на прелазу Хоргош и Батровци, у сарадњи са полицијом, запленили готово 1.000 паклица цигарета, које су биле сакривене у фабричким шупљинама возила.
Zaplena švercovanih cigareta Foto: Uprava carina
Фото: Управа царина

На Хоргошу су кријумчарене цигарете пронађене у суботу, приликом излазне контроле аутобуса косовских регистарских ознака, који је био на путу од наше јужне покрајине ка Швајцарској.Приликом заустављања на граници и возач и 14 путника су рекли да немају ништа да пријаве осим личног пртљага.

Међутим, како је царински службени пас, који је учествовао у контроли, маркирао део пода око точкова аутобуса, цариници су отворили бокс у коме се налази кревет за возаче, где су скидањем тапацирунга на његовој бочној страни открили фабричку шупљину, која се протеже изнад блатобрана задњих точкова.

Из поменуте фабричке шупљине извађено је 640 паклица цигарета „марлборо“ и „винстон“ са акцизним маркицама Републике Србије и АП КиМ.Против 39-годишњег возача аутобуса, Албанца са КиМ поступак ће даље водити полиција и тужилаштво.

Фото: Управа царина

На прелазу Батровци у недељу су кријумчарене цигарете пронађене у фабричким шупљинама аутомобила „рено сеник“ македонских регистарских ознака, приликом детаљне контроле на излазу из земље.Њиме је путовало четворо северномакедонских држављана, који су рекли да немају ништа да пријаве осим личног пртљага.

И овога пута службени пас је одвео царинике до сакривених цигарета.Захвалујући његовом непогерешивом њуху цариници су дошли до 317 паклица цигарета „бос“, „марлборо“, „родео“ и „вест“, сакривених у фабричким шупљинама испод задњих седишта аутомобила.

EUR/RSD 117.5825
Најновије вести