Заплењени скупоцени сат и вредна стоматолошка опрема

ХОРГОШ: Цариници на Хоргошу су током викенда у сарадњи са полицијом у два случаја спречили покушај кријумчарења скупоценог сата вредног више од 23.500 евра, као и стоматолошке опреме и техничке робе, чија се вредност процењује на више од 17.500 долара.
Zaplenjena roba Foto: Uprava carina
Фото: Заплењена роба Фото: Управа царина

Први прекршај откривен је када је 20. јуна у „аудију“ немачких регистарских ознака, којим је из Берлина ка Тутину путовало двоје држављана Србије, саопшртиола је Управа царина.

Иако су 52-годишњи возач и његова 68-годишња сапутница рекли да осим личних ствари немају ништа да пријаве царинској контроли, приликом детаљног прегледа аутомобила цариник је у касети испред сувозачког седишта пронашао оригиналну празну кутију ручног сата „хублот“, са рачуном на 23.560 евра и овереним обрасцем за повраћај ПДВ-а мађарских пограничних органа.

Тек након тога жена је показала десну руку на којој је био скуп ручни сат, који је свакако била дужна да пријави ради царињења.Сат је задржан до окончања прекршајног поступка пред надлежним судом.

У другом случају је наредног дана приликом улазне контроле аутобуса домаћих регистарских ознака који саобраћа на линији Хановер-Пећ међу стварима путника отркивена непријављена нова стоматолошка опрема и техничка роба вредна преко 17.500 долара.

Кутије са преко 330 различитих делова стоматолошке опреме, једним офталмолошким апаратом, компјутерском опремом и деловима за моторне тримере цариници су пронашли у пртљажном делу аутобуса међу торбама са личним пртљагом путника.

Против 37-годишњег возача аутобуса из околине Прешева покренут је прекршајни поступак пред надлежним судом, а непријављена роба ће бити задржана до његовог окончања, наводи Управа царина.

lane
23.06.2020 • 10:13
U Novom Sadu je bila velika pljacka stomatoloske opreme, mozda je to ta oprema jedan deo, nagrada je 50.000e tako je pisalo po novinama.
EUR/RSD 117.5847
Најновије вести