Заплењене скупе ловачке лампе

БЕОГРАД: На највећем и најфреквентнијем прелазу ка Мађарској цариници се свакодневно срећу са различитим покушајима кријумчарења, па је тако данас у преподневним сатима на Хоргошу заплењено више од 70 сетова скупих ловачких лампи, саопштила је Управа царина.
е
Фото: Управа царина

Прекршај је откривен када је ред за улазну контролу дошао аутобус са регистарским таблицама тзв. „Косова“ који саобраћа на линији Јенчепинг-Липљан. 

Путници и возач аутобуса рекли су цариницима да сем личног пртљага немају ништа за пријављивање.

Међутим, приликом детаљне контроле, у пртљажном делу аутобуса су међу торбама и коферима путника пронађене и 72 ловачке лампе робне марке „Хантер Пилот“ у оригиналним паковањима, чија је вредност процењена на око 900.000 динара.

Ове лампе популарне су међу ловцима, јер се лако монтирају на тело пушке и бацају зелено светло које мање узнемирава дивљач, па је тако ловац у предности. Најчешће се користе током ноћног лова на грабљивице и дивље свиње.

Непријављени сетови ловачких лампи су задржани, а како незванично сазнајемо против 53-годишњег возача, држављанина Србије албанске националности, биће покренут кривични поступак, наводи се у саопштењу.

EUR/RSD 117.5714
Најновије вести