За тешко убиство правоснажна минимална казна затвора

БЕОГРАД: Апелациони суд у Београду смањио је за две године казну затвора Дејану Весићу и правоснажно га осудио на 10 година затвора, јер је на подмукао начин убио Милорада Раденковића у ноћи између 12. и 13. августа 2020. године.
sud
Фото: Pixabay, ilustracija

Другостепени суд је Весића осудио на минималну казну затвора за кривично дело тешко убиство.

Првостепеном пресудом он је био осуђен на казну затвора од 12 година, али је Апелациони суд усвојио жалбу Весићевог браниоца и смањио му казну.

Наиме, Апелациони суд сматра да је првостепени суд изрекао строгу кривичну санкцију, будући да није дао довољно значаја утврђеним олакшавајућим околностима, наведено је у одлуци објављеној на сајту суда.

Другостепени суд сматра да су правилно оцењење као олакшавајуће околности личне и породичне прилике окривљеног, да није раније осуђиван, негова урачунљивост у време кривичног дела, његово потпуно признање које је олакшало вођење кривичног поступка, као и изражено кајање и грижа савести.

Првостепени суд је Весићу такође изрекао и меру одузимања предмета и то 26 таблета лека "ривотрил".

Весић је оглашен кривим што је поменутог дана у стану у Београду у стању смањене урачунљивости, због повишене емоционалне напетости и алкохолне опијености убио Раденковића.

Окривљени је Раденковићу у храну сипао "ривотрил", за који је знао да ће га успавати, те је након тога узео жилет и почео да му сече врат, али је од тога одустао када је видео да ће доћи до обимног крварења због чега је узео кабл и удавио га.

EUR/RSD 117.2781
Најновије вести