За тешко убиство комшинице 20 година затвора

Пресудом Вишег суда у Сомбору З. З. (30) из Турије, код Србобрана, оглашен је кривим због кривичног дела тешко убиство и осуђен на казну затвора у трајању од 20 година.
Turija Foto: V. Fifa
Фото: Турија Фото: В. Фифа

У ту казну му се, како за „Дневник“ појашњава портпарол сомборског Вишег суда, Манела Оперта Подунавац,  урачунава и време проведено у притвору, почев од 20. марта прошле године, па надаље док буде у притвору.

- Решењем претресног већа од 10. новембра, према З. З. је продужен притвор до упућивања на издржавање казне затвора – каже Оперта Подунавац.

Подсетимо, овај тридесетогодишњак се терети да је марта прошле године провалио у кућу комшинице М. П. (80) и задао јој више удараца у пределу главе, наневши јој тешке телесне повреде тупим предметом, од којих је несрећна жена преминула.

Подсећања ради, З. З. је у ноћи између 18. и 19. марта прошле године разбио стакло на прозору и провалио у кућу комшинице М. П, која је живела сама, вероватно у жељи да је опљачка. Мислећи да старица спава, почео је да је удара тупим предметом у пределу главе и нанео јој тешке телесне повреде, због којих је превезена у Ургентни центар Клиничког центра Војводине. Несрећна жена је задобила вишеструке трауматске повреде, од којих су најдоминантније биле повреде костију главе и лица. Осамдесетогодишња М. П. је, на жалост, недуго потом и преминула.

Иако се З. З. у почетку теретио за кривично дело тешко убиство у покушају, због смрти оштећене, кривично дело је преиначено у тешко убиство, због чега је Више јавно тужилаштво у Сомбору подигло оптужницу 16. септембра прошле године. На главном претресу одржаном 22. фебруара, окривљени се, према нашим сазанањима, бранио ћутањем.

Д. Николић

EUR/RSD 117.2737
Најновије вести