За осам месеци нови Прекршајни суд

Министарка правде Нела Кубуровић положила је камен темељац за изградњу нове зграде Прекршајног суда у Пожаревцу, и истакла да ће Министарство наставити да ради

 на унапређењу инфраструктуре и смештајних капацитета судова и тужилаштава јер је то један од начина да се убрза рад правосудних органа.Министарка је рекла да запослени у Прекршајном суду у Пожаревцу раде у неодговарајућим условима и недовољном простору и да ће за осам месеци, колико је предвиђено да траје изградња нове зграде, добити прилику да раде у много бољим условима.

Нела Кубуровић је казала да је тај суд за првих девет месеци ове године наплатио близу 135 милиона динара на име новчаних казни и трошкова поступка и да ће, с обзиром на ту ефикасност, практично сам да отплати трошкове изградње нове зграде, за шта ће из републичког буyета бити издвојено око 50 милиона динара.

– Изградња нових објеката и адаптација постојећих свакако треба да допринесе и повећању ефикасности, с обзиром на то да ће судије имати на располагању већи број судница и да ће моћи чешће да заказују суђења, што ће допринети да имамо и већи број решених предмета – нагласила је министарка Кубуровић.

Како је саопштило Министарство правде, полагању камена темељца за изградњу нове зграде Прекршајног суда у Пожаревцу присуствовали су и председница тог суда Славица Петровић и градоначелник Бане Спасовић, који су захвалили Министарству правде што ће грађани Пожаревца ускоро добити објекат Прекшајног суда какав заслужују.

– Прекршајни суд у Пожаревцу је у неусловном простору и зато је ово велики дан за запослене у Прекршајном суду – истакла је Славица Петровић.
Она је рекла да ће зграда бити површине око 700 квадратних метара и да ће имати обезбеђен и приступ особама с инвалидитетом.
 

EUR/RSD 117.5841
Најновије вести