ВРШЊАЧКО НАСИЉЕ Тинејџер претучен на рођенданској прослави!

Ученик трећег разреда Гимназије "Јосиф Панчић" у Бајиној Башти Стефан Максимовић (17) претучен је у суботу увече једном кафићу, а породица поменутог младића за овај инцидент оптужује осморицу његових вршњака.
nasilje tuca pixabay
Фото: pixabay.com

Повреде од удараца песницама и ногама нису опасне, али је овај случај опомена која мора послужити да се спрече будући случајеви вршњачког насиља који би могли имати трагичне последице. 

Према речима Катарине Максимовић, тетке претученог младића, инцидент се догодио током рођенданске прославе, око поноћи. Тада су на Стефана насрнула осморица његових вршњака, од којих је један пунолетан. 

- Ударали су га песницама и ногама, има повреде главе, видљиве посекотине и модрице, а Стефанов брат близанац Никола такође је посекао руку када је пролетео кроз стаклена врата кафића - објашњава Катарина Максимовић. 

Разлог за пребијање, по оцени породице, је чиста обест. Катарина Максимовић тврди да једна група старијих школараца у Бајиној Башти већ дуже време представља опасност по своје вршњаке. Она ову групу доводи у везу са злоупотребом наркотика и насиљем, истичући да њима није важно ко ће им постати жртва... 

- Реч је о конфликтној и проблематичној деци којом се нажалост нико не бави. Ми смо поднели кривичну пријаву против насилниика, јер им неко мора стати на пут, пре него што дође до озбиљнијих последица - каже тетка претученог младића. 

Стефан Максимовић је одличан ђак бајинобаштанске гимназије, није склон инцидентима и по свему судећи - случајна је жртва обесних вршњака. 

(Вечерње новости)

EUR/RSD 117.5660
Најновије вести