ВРШЊАЧКО НАСИЉЕ Првак давио децу, стављао им земљу у уста

ПАНЧЕВО: Још један случај вршњачког насиља у низу десио се у Основној школи „Васа Живковић” у Панчеву, и то међу ђацима првацима.
nasilje plakanje
Фото: pixabay.com

Огорчени, љути и узнемирени родитељи првачића који од почетка школске године трпе малтретирање једног од ученика у одељењу И-3, пријавили су случај директорки школе, а редакција портала К-013 имала је увид у допис.

Како се наводи у пријави, један ученик ударао је децу пуном флашицом воде у главу, давио их рукама, стављао им земљу у уста, ударао их песницама по глави и врату, шутирао их у стомак, пљувао, чупао им косу.

Родитељи кажу и да је спорни ученик маказама секао косу једне девојчице, а пре тога обезбеђење наводно није реаговало на позив деце док је спорни ученик физички напао друго дете у тоалету.

„Ми, као родитељи деце која трпе малтретирање и вршњачко насиље које траје већ четири недеље Вас молимо да нешто предузмете у најкраћем могућем року. Захтевамо да се што пре реши ова ситуација док није дошло до озбиљнијег повређивања. Школа, као установа образовања и васпитања, има обавезу да води рачуна о поштовању права сваког детета”, стоји у допису.

Тај допис је, како наводе, предат и заведен 2. октобра и за сада нема никаквих информација о томе да ли се нешто предузело.

Због тога су из Редакције портала „К-013” покушали да добију одговор из Основне школе „Васа Живковић” у Панчеву. Из школе је речено да се поводом тог случаја одржава састанак. Исто им је речено и након другог  покушаја да добију неки одговор. После трећег покушаја, стигао је одговор: „Не бисмо ништа коментарисали. Хвала, довиђења”.

Да је вршњачко насиље све чешћа појава, показују и примери по којима су се у току само једног дана у школама широм Србије десила четири инцидента. Те аларманте податке поделила је на друштвеној мрежи Драгана Јанковић, мајка малог Алексе из Ниша, који је себи одузео живот јер више није могао да се носи с малтретирањем својих вршњака.

Подсетимо, протеклих недеља су се случајеви вршњачког насиља низали једни за другим. Дечаку из Оyака расечена је глава на часу математике од ударца у сто, у Нишу је још један ученик повређен у дворишту школе, при чему му је сломљена кључна кост.

У Куршумлији је малишан током боравка у школи поливан водом, а сумња се и да је младић стар 17 година у понедељак био жртва вршњачког насиља у Бајиној Башти.

С. Х.

EUR/RSD 117.5790
Најновије вести