Возач аутобуса: Клизав коловоз кривац у случају Дее Ђурђевић

БЕОГРАД: У Првом основном тужилаштву у Београду данас је у својству осумњиченог саслушан Б.Ј. возач који је управљао аутобусом који је налетео на водитељку Пинка Деу Ђурђевић и тешко је повредио, 7. фебруара.
dea djurdjevic
Фото: Youtube Printscreen

Б.Ј. је је детаљно изнео своју одбрану поводом кривичног дела "тешко дело против безбедности јавног саобраћаја", рекла је за Танјуг портпарол тужилаштва Александра Ђенадић.

Ова саобраћајна незгода се догодила дана 7. фебруара око 6 часова код београдске болнице „Др Драгиша Мишовић“.

Б.Ј. је за несрећу окривио клизав коловоз, на који се излила вода која је заледила и спречила аутобус да се заустави на време, иако је почео да кочи на време.

Он сматра да је аутобус који је возио био уредан и да је кочиони систем био исправан. 

Додао је да су и путници приликом изласка из аутобуса на том месту такође клизали.

Изразио је жаљење због свега што се догодило, напомињући да се више пута распитивао за стање повређене водитељке која је том приликом задобила тешке телесне повреде.

Тужилаштво планира да у наставку поступка испита сведоке, односно све учеснике саобраћајне незгоде, као и Ђурђевићеву када буде била у могућности.

Такође ће наложити да се обави саобраћајно-техничко вештачење на околности просторно-временске анализе и утврђивања узрока настанка саобраћајне незгоде.

EUR/RSD 117.7191
Најновије вести