Возач БМВ-а имао 1,12 промила алкохола у крви

БЕОГРАД: Возач БМВ-а Н.М. (27), који је на Ибарској магистрали изазвао саобраћајну несрећу и усмртио четири особе возећи 170 километара на сат, имао је 1,12 промила алкохола у крви.
d
Фото: pixabay.com

"Њему је први пут алко-тест рађен у 3.40 сати, два и по сата после несреће. Тада је имао 1,12 промила алкохола у крви. После 35 минута опет му је рађен алко-тест, и показао је да има 1,07 промила алкохола у крви. Колико је тачно имао алкохола у крви у моменту несреће, не може да се прецизира, сигурно више него у првој анализи, кад је већ почело трежњење", преноси "Блиц" позивајући се на извор из Тужилаштва.

Истрагу ове несреће је од лазаревачког Основног тужилаштва преузело Више јавно тужилаштво у Београду, где је јуче, око 13 сати осумњичени доведен на саслушање. После саслушања судија за претходни поступак одредио је осумњиченом притвор до 30 дана.

Н.М. се налазио за воланом БМW-а када је брзином од 170 на сат ударио у "дачију" и изазвао несрећу у којој је погинуло четворо младих, док је троје тешко повређено.

 

EUR/RSD 117.5606
Најновије вести