Управа царина: У „бункеру“ камиона на Нештину 4800 боксова цигарета

БЕОГРАД:  Цариници су данас на прелазу Нештин код Бачке Паланке запленили 48.000 паклица цигарета сакривених у специјално направљеном „бункеру“ камиона.
U „bunkeru“ kamiona na Neštinu 4 800 boksova cigareta Foto: Uprava carina
Фото: У „бункеру“ камиона на Нештину 4 800 боксова цигарета Фото: Управа царина

Прекршај је откривен када је око 16:30 часова на овај гранични прелаз ка Хрватској пристигао празан камион новопазарских регистарских ознака, саопштила је Управа царина.Упитан да ли има нешто да пријави, 32-годишњи возач из Новог Пазара рекао је цариницима да нема и да „празан“ иде на утовар у Мађарску.

Током детаљног прегледа унутрашњости товарног дела, који је ипак уследио, уочено да је дубина камионске приколице мања од уобичајене.Испоставило се да је та процена била добра, јер је детаљном контролом, у горњем делу приколице, уз камионску кабину, откривена специјално конструисана преграда широка око један метар, која је до врха била испуњена картонима цигарета.

Из ње је извађено 4.800 боксова цигарета „Голден Бyрд“, „Регина“ и „Бонд“, без акцизних маркица.Возач је изјавио да није знао шта вози и да је камион преузео на аутопуту у близини Новог Сада, ради већ поменутог утовара у Мађарској.

Случај су у даљу надлежност преузели полиција и тужилаштво. 

EUR/RSD 117.5792
Најновије вести