Ухапшеном због прања новца притвор до 30 дана

БЕОГРАД: Судија за претходни поступак Посебног одељења за сузбијање корупције Вишег суда у Београду је осумњиченом за прање новца Ђ.Д. одредио притвор до 30 дана.
pritvor zatvor
Фото: Tanjug (O. Toskić, arhiva)

У саопштењу Вишег суда наводи се да је судија за претходни поступак Посебног одељења за сузбијање корупције Вишег суда у Београду, након саслушања осумњиченог, донео решење којим је према Ђ.Д одредио притвор до 30 дана, због "постојања особитих околности које указују да ће ометати поступак утицањем на сведоке". 

"Против наведеног решења осумњичени и његов бранилац имају право жалбе у року од три дана од пријема решења кривичном ванпретресном већу Посебног одељења за сузбијање корупције Вишег суда у Београду", каже се у саопштењу.

Београдска полиција саопштила је да је ухапсила Ђ.Д. (60) због постојања основа сумње да је извршио кривично дело прање новца.

Како је саопштио МУП, осумњичени се терети да је новац који је, како се сумња, стечен криминалним активностима, држао у свом стану са циљем да прикрије његово порекло и уложи га у легалне послове у земљи.

Претресом стана у коме живи осумњичени полиција је пронашла 903.110 евра у различитим апоенима

 

EUR/RSD 117.5606
Најновије вести