Ухапшено пет кријумчара ирегуларних миграната

БЕОГРАД: По налогу Тужилашта за организовани криминал на подручју Београда, Бајине Баште и Љубовије ухапшено је пет осумњичених да су као припадници организоване криминалне групе, коју је предводио Сиријац, организовали недозвољен транзит од Београда до Љубовије аутобусом за око 144 ирегуларних миграната.
hapsenje, mup
Фото: MUP Srbije, ilustracija

Мигрантима су даље, како се сумња, организовали нелегални прелаз државне границе чамцем преко реке Дрине на територију Босне и Херцеговине, у циљу њиховог даљег илегалног пребацивања ка земљама Европске уније, саопштено је из Тужилаштва.

Ове услуге су наплаћивали од 110 до 130 евра по човеку.

У Србији је ухапшено пет осумњичених, од којих је Р.Г. држављанин Сирије Р.Г. и четири држављанина Србије Д.Т, Б.Б, М.З. и Б.Д.

Они се сумњиче да су извршили кривично дело недозвољен прелазак државне ганице и кријумчарења људи.

Кривичном пријавом је обухваћен и још један осумњичени за којим је расписана полицијска потрага, наводи тужиластво.

Организовану криминалну групу је, како се сумња, предводио Р.Г.

Остварену финансијску корист, од најмање 16.060 евра и 123.000 динара, организатор и припадници организоване криминалне групе делили су у зависности од њиховог задатка.

Приликом претреса код организатора Р.Г. пронађен је и одузет новац у износу од 3.600 еура и привремено одузето више моблних телефона и СИМ картица.

Свим ухапшенима је одређено полицијско задржавање и они ће уз кривичну пријаву бити спроведени на саслушање у Тужилаштво за организовани криминал.

Ова акција је спроведена након вишемесечног предистражног поступка у сарадњи са Безбедносно информативном агенциом, полицијским службеницима Управе криминалистичке полиције, Службе за борбу против организованог криминала у координацији са надлежним полицијским службама Босне и Херцеговине.

EUR/RSD 117.5101
Најновије вести